Vynikajúci cestovinový nákyp



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cestoviny(ja som dala kolienka), cibuľa, 0,5 kg mletého mäsa, paradajky(čerstvé alebo v konzerve), mrazená zelenina(ja som dala zmes baby karotky, hrášku, kukurice a zelenej fazuľky), kečup alebo paradajkový pretlak, čierne korenie, mletá červená paprika, bazalka, cesnak, bešamelová omáčka, syrokrém, vajce, syr(ja som ho vynechala tentokrát, lebo som nemala:(

POSTUP PŘÍPRAVY

Cestoviny uvaríme nie celkom do mäkka v osolenej vode. Na cibuľke orestujeme mleté mäso, osolíme, okreníme, pridáme sparené ošúpané nakrájané paradajky, alebo tie z konzervy, zalejeme vodou a necháme podusiť. Neskôr pridáme zeleninu, pretlak a ešte chvíľu povaríme. Na koniec dochutíme bazalkou a roztlačeným cesnakom. Pripravíme si bešamel, v ktorom rozpustíme tavený syr a vmiešame do neho jedno vajce. Keď to máme všetko hotové, vysypeme do zapekacej misy cestovniny, na ne vylejeme omáčku a následne bešamel a celé to premiešame. Dáme piecť do vyhriatej rúry(200°C) na pol hodinu. Nakoniec môžme celé posypať syrom a ešte nechať chvíľu zapiecť. Dobrú chuť:)