Kuracie rezníky v nadýchanom tvarohovom cestíčku



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie prsia (dávka na 1 pár), 150 g jemného tvarohu, 80 g PH múky, trocha PH múky na obaľovanie, 1 vačšie vajíčko, soľ, solčanka, 1 dl mlieka, olej na vyprážanie

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuracie prsia nakrájame na menšie rezníky a opatrne vyklepeme natenko. Posypeme solčankou a dáme nabok. Môžete si pripraviť aj ľubovoľnú marinádu a nechať v nej rezníky postáť. Cesto si pripravíme jednoducho: do nádobky dáme tvaroh, pridáme žĺtok, soľ, 1 dl mlieka a múku. Vypracujeme metličkou alebo vidličkou jemné cestíčko. Z bielka vyšľaháme sneh a opatrne ho vmiešame do pripraveného tvarovohového cestíčka. Rezníky poobaľujeme v polohrubej múke. Do panvici dáme olej a necháme zohriať, nie na veľmi vysokú teplotu, aby sa rezne v cestíčku nepripiekli prirýchlo. Tak a v múke obalené kuracie rezne namáčame do tvarohového cesta a dáme na olej. Opečieme do zlatohneda z oboch strán. Vyberáme do nádoby so servítkou, nech vtiahne prebytočný olej. Výborná chuť, cestíčko je jemné, nadýchané. Zo zvyšku cestíčka som vypražila placku :-) Môj dvojročný syn opakoval: "to dobré, dobré".

Kuracie prsia nakrájame na menšie rezníky a opatrne vyklepeme natenko. Posypeme solčankou a dáme nabok. Môžete si pripraviť aj ľubovoľnú marinádu a nechať v nej rezníky postáť. Potom rezníky poobaľujeme v polohrubej múke.
Cesto si pripravíme jednoducho: do nádobky dáme tvaroh, pridáme žĺtok, soľ, 1 dl mlieka a múku. Vypracujeme metličkou alebo vidličkou jemné cestíčko. Z bielka vyšľaháme sneh a opatrne ho vmiešame do pripraveného tvarovohového cestíčka.
Do panvici dáme olej a necháme zohriať, nie na veľmi vysokú teplotu, aby sa rezne v cestíčku nepripiekli prirýchlo. Tak a v múke obalené kuracie rezne namáčame do tvarohového cesta a dáme na olej. Opečieme do zlatohneda z oboch strán. Vyberáme do nádoby so servítkou, nech vtiahne prebytočný olej.