Tekvicové mafiny (muffiny) s orechami a zázvorom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 hrnček (objem 250 ml) polohrubej múky * 1/2 hrnčeka celozrnnej múky * 1/2 hrnčeka hnedého cukru alebo 1/3 hrnčeka fruktózy * 1 ČL zázvoru * 1 ČL prášku do pečiva * 1/2 hrnčeka vlašských orechov * 1 hrnček tekvicového pyré * 2 vajcia * 6 PL oleja

POSTUP PŘÍPRAVY

Tekvicové pyré nie je nič iné ako zmixovaná očistená tekvica. Ak máte nadúrodu tekvíc, urobte si tekvicové pyré do zásoby - zamrazte ho v pohároch. Šťavu nevylievajte, okrem vajec a oleja už idú do mafín len suché prísady. Ak budete mať chuť na tieto mafiny, stačí siahnuť do mrazáku, pyré rozmraziť a hor sa do pečenia.

1. Do misky dáme všetky suché prísady - menovite polohrubú a celozrnnú múku, prášok do pečiva, zázvor, mleté orechy a cukor. Dala som fruktózu, je vhodná aj pre cukrovkárov. Je sladšia, takže jej treba menej ako trstinového, či repného cukru.
2. Do druhej misky dáme tekvicové pyré, ...
2 . ... vajcia a olej.
4. Obsah misiek najskôr premiešame zvlášť ...
5. ... potom suché pridáme k mokrému a miešame len kým sa obe hmoty spoja.
6. Cesto rozdelíme do formy. Kto chce, dá košíčky, ja preferujem vymazanie a vysypanie "jamôk" hrubou múkou.
7. Pečieme pri 200 ˚C cca 30 minút.
8. Orechy a zázvor dajú mafinkám zaujímajú chuť.