
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Na cesto: 3 vajcia * 150 g cukru * 1 vanilín * 100 ml oleja * 300 g polohrubej múky * 1 pdp * 200 ml mlieka _______ Na puding: 500 ml mlieka * 1 puding s čokoládovou príchuťou * 3 zarovnané PL cukru _______ Na ozdobenie: 600 g kyslej smotany * 1 vanilín * 1 Margotka
POSTUP PŘÍPRAVY
zdroj: www.oetker.sk
![]() |
Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme puding, ktorý necháme mierne vychladnúť. Vyšľaháme žĺtky s cukrom a vanilínom do peny, zľahka ručne vmiešame olej, múku zmiešanú s pdp. Nakoniec pridáme mlieko a z bielkov ušľahaný tuhý sneh. Vymiešame hladké cesto. Cesto rozotrieme na vymazaný a múkou vysypaný plech. Vlažný puding nepravidelne nalejeme na cesto. Plech na pečenie: 30 x 40 cm. |
![]() |
190°C, 20 minút. Po upečení necháme múčnik vychladnúť a potrieme ho kyslou smotanou s vanilkovým cukrom. Čokoládu nastrúháme na hrubo a posypeme povrch múčniku. Vložíme na 1 hodinu do chladničky stuhnúť. |
![]() |
Mňamka :) |