Jablková štrúdla



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

lístkové cesto, nastrúhané jablká, 2 PL kryšt.cukor, škoricový cukor Výroba cesta: 1 žĺtok, 1 smetol (palmarín, hera), 35 dkg hladká múka, štipka soli, 12 PL studené mlieko

POSTUP PŘÍPRAVY

Ak máte cesto hotové a aj vyváľkané, stačí rovnomerne pridávať v riadku jablká. Potom už len stačí cesto preložiť cez seba tak, aby to vyzeralo ako valček. Vidličkou narobíme do cesta dierky a navrch potrieme vajíčko (vajíčkom štrúdľu potierame aj počas pečenia). Pečieme pri 180-200 C približne 35-45 minút. Keď je štrúdľa hotová, môžeme ju posypať práškovým cukrom alebo poliať čokoládou.
Plnka: Nastrúhame jablká, prisypeme 2 PL kryšt.cukru, škoricový cukor a necháme odstáť.