Šalát z čínskej rezancovej instantnej polievky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 balíčky čínskej instatnej polievky (akákoľvek príchuť, ja som robila z kuracej Mi Kim Chi zn. Vina Acecook, z Tesca, ale dajú sa skombinovať aj dve rôzne príchute), pol veľkej šalátovej uhorky alebo 1 menšia, pol vaničky cherry paradajok alebo 2 veľké, 1 najmenšia plechovka kukurice, cca 10cm z paličky póru alebo 3 jarné cibuľky), 1 tatarka, 3 biele aktivia danone jogurty (nesladené), alebo 2 hocijaké iné (aktivia ma menšie balenie, preto 3), alebo jednu kyslú smotanu.

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept mi dala včera moja mamina, ja síce tie instatné polievky ako také nejem a nemám ich rada, ale nedalo mi to, dnes som skusila a je fakt super!
Rozlámeme do misy rezance z oboch polievok, pridáme všetky tie ostatné sáčočky, čo sú k tomu (ja som vynechala tie s chilli, aby to nebolo štipľavé), nakrájanú zeleninu,scedenú kukuricu, tatarku, jogurty a horúcu vodu (toľko, koľko je objem fľašky tatarky). Všetko premiešame, žiadne ďalšie ochucovane koreninami, či solenie nie je vôbec nutné, polievky to "ochutia" dostatočne. Necháme odstáť cca 2 hodiny v chlade, kým sa rezance "napijú", sem tam premiešame. Ak sa vám to zdá po tých 2 hodinách husté, pridajte trocha prevarenej vody a premiešajte, nemá to mať "betónovú" konzistenciu, ale ani zasa moc vodovú.
Na obmenu je možné pridať aj šunku alebo kuracie masko, tvrdý syr na kocky, šampiňóny, alebo inú zeleninu, proste čo máte doma. Ak nie je čas, tak polievky klasicky najprv zalejeme horúcou vodou podľa postupu ich prípravy a nahádžeme tam ostatné, zamiešame.
Je to super ako party šalát, ale aj ako príloha k mäsu, napr. ku grilovaným kuracím prsiam, kľudne aj k rezňu. Z uvedeného množstva máte plnú misu.