Mokka cigary



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 3/4 šalky pr.cukru,3/4 š polohr.muky,štipka soli,1 vanilk.cukor,70 g masla,3 bielka,2 čl mlieka,1/2 čl inst.kavy Šlahačka: 1 sladka smotana,2 čl čoko topping alebo trochu kakaa,1/2 čl inst.kavy,pr .cukor podla chuti

POSTUP PŘÍPRAVY

.

V jednej mise zmiešame preosiaty cukor,muku,sol , kavu a vanilkovy cukor.
Pripravíme si roztopene maslo a mliečko.
Do suchej zmesi nalejeme bielky , roztopene vychladnute maslo a mliečko.
Vymiešame hladké cestíčko. Ja som pridala aj štipku kakaa. Cesto možete dat na 2 hodinky do chladničky ale ja som ho nedala,nebol čas.
Lyžičkou robíme na papier tenučke placky.Radšej si robte po menej aby ste to stíhali krutit ak budete robit trubičky.Pečieme na 180 st asi 2 minutky ,ked začnu tmavnut ,tak ich možete vyberat a rychlo namotavat na kovové trubičky.
Tu su už hotove,nestihla som odfotit ako ich namotavam,lebo som mala fofry. Takto nenaplnene ich možete uskladnit v tesne uzavretej nadobe 3 dni.Môžem povedat,že taketo nam chutili najviac,deti sa išli za nimi zabit.A na buduce ich už ani nebudem skrucat,budem robit len menšie placky.
Šlahačku vyšlahame a pridame všetko ostatne,premiešame ale trubičky plníme tesne pred podavaním ! nesmu stat naplnené,lebo sa roztopia.