
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
/ Husacia biela pečeň - vykŕmená / Výpek z husi, alebo kačice / Chieb, lokše alebo pečivo podľa chuti
POSTUP PŘÍPRAVY
Nakrájame si husaciu pečeň asi na 1cm plátky. Tieto plátky položíme na suchú mierne rozpálenú panvicu - pozor nerozpaľovať až príliš. Pečen po chvíľke začne púšťať masť - preto nieje potrebné vopred pridávať husaciu masť na pekáč.
Na miernom stupni orestujeme asi cca 1,5 minútky z každej strany. ( nič sa nestane, ak pridáme za 2-3 lyžice slaného výpeku, táto pečeň nestvrdne - ak nepreženieme čas restovania ) Vyberieme z panvice.
Tieto orestované plátky vložíme do výpeku z husi, alebo kačice a necháme asi polhodinku odležať a vstrebať chuť z výpeku. Tým sa zachová jemnosť pečene pričom získa slanšiu chuť.
Otvorte si dobré vínko a dobrú chuť!