Šalátový šansón (zelený šalát s hruškami)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingrediencie: 1 ks zmes listových šalátov 1 ks konzervovaných hrušiek 150 g modrého syra, najlepšie Monsalvat 100 g vlašských orechov 2 PL medovej horčice 3 PL olivového oleja ½ šťavy z citróna Príloha: bageta, syr Pecorino, bazalka, olivový olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup: umytý a vysušený šalát rozložíme na taniere, pokvapkáme olivovým olejom a dressingom (do menšieho pohára s viečkom pridáme medovú horčicu, olivový olej a citrónovú šťavu. Viečko zatvoríme, potrepeme). Pridáme na väčšie kúsky pokrájané hrušky a syr. Posypeme na sucho opečenými orechmi.

Príloha: bagetu zošikma nakrájame, rozložíme na plech. Pecorino nastrúhame, vložíme do misky. Pridáme olivový olej a nasekanú bazalku. Vymiešame. Bagetu pokvapkáme olivovým olejom a syrovú zmes navrstvíme na bagetky. Dáme pod gril zapiecť asi 10 minút. Servírujeme k šalátu.