Kávové zrná

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 balík piškót (120g) menší, 40g -60 g masla, 3 lyžice mletých orechov, 2 lyžice práškového cukru, 1 kávová lyžička nesky (myslím tým suchú kávu, nie kvapalinu:o), 1 -2 lyžice mlieka, štamprlu rumu*** na polevu: várová čokoláda, cera
POSTUP PŘÍPRAVY
Recept je približne na 30 kúskov-takých menších povedzme max.3,5-4 cm dlhých, pôvodný recept bol x 2 , čiže na 60 kúskov.
 |
... do misy nasypeme orechy a cukor ... |
 |
a rozdrvené piškóty... |
 |
... aj s týmto som sa musela popasovať.. toť tá nevýhoda tých, čo pučia piškóty valčekom na cesto.. takto to vyzerá, keď sa im nedajbože valček šmykne a ešte k tomu majú aj otvorené spodné dvierka na kuchynskej linke:o( robota navyše... |
 |
... do roztopeného masla pridáme lyžičku nesky a mlieko a dobre premiešame, aby sa káva rozpustila... |
 |
...maslovo kávovú zmes aj s rumom prilejeme ku suchej zmesi... |
 |
... zo zmesi som si vytvarovala šúlok, ktorý som rozdelila na rovnaké časti ako na obr. , z nich som formovala kávové zrná... do stredu som špajlou spravila čiaročku:o) Ak sa Vám bude zdať zmes málo kávová pridajte kávy, nám stačilo. A opäť , ak bude zmes príliš suchá , pridajte si buď roztopeného masla, mlieka alebo rumu. AK bude príliš mokrá, pridajte popučené piškóty. |
 |
... asi takto... |
 |
... a tu už sú asi všetky... |
 |
... takto sa na noc idú chladiť na balkón a na druhý deň ich stuhnuté oblievam čokoládou... |
 |
... čokoládu na polevu drobných koláčikov robievam v pomere 100g čokolády a cca 70 g cery.... |
 |
... dobrú chuť.... |