
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 dcl šľahačky, 1 PL čerstvých lístkov rozmarínu, pol vanilky (kaviár), stužovač šľahačky, poprípade cukor
POSTUP PŘÍPRAVY
Výborná voňavá šľahačka vhodná ku koláčom z jabĺk, hrušiek....inšpiráciu mám s časopisu PŽ :-)
![]() |
Šľahačku, rozmarínové lístky a vanilkové semienka povaríme cca 1-2 min , aby sa nám vône riadne vylúhovali.Uvarenú a vylúhovanú šľahačku precedíme a necháme vychladnúť hoc aj do druhého dňa. Riadne odstátu a vychladenú šľahačku vyšľaháme s cukrom a stužovačom.... |
![]() |
....ja som podávala ku hruškovému koláču, ale hodí sa aj k jablkovému alebo broskyňovému:-) Tak dobrú chuť :-) |