Tvarohový koláč s makom.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

120g masla,200g hladkej muky,70g prašk.cukru,1 vajce,soľ....PLNKA:1kg tvarohu,4 vajcia,100ml šľahač.smotany,1 PL rumu,200g prašk.cukru,20g škrobovej mučky,200g mleteho maku,80g hrozienok.

POSTUP PŘÍPRAVY

Z masla,múky,cukru,vajca a zo štipky soli vypracujeme hladké cesto,zabalime do folie a dáme na 30 min.do chladničky.Potom cesto vyvaľkáme na okrúhly plát a dáme do tortovej formy a 20 min.pečieme v rúre na 160°C.
Tvaroh vymiešame s vajcami,rumom a so smotanou.Pridáme škrobovú múčku a cukor.Nakoniec vmiešame mak a hrozienka.
Tvarohovo-makovú plnku natrieme na predpečený korpus a dopečieme v rúre.

Je to výborný koláčik.Pod týmto nazvom som tu taký nenašla,ale môže byť,že už tu taký recept je.V takom prípade tento svoj vymažem,aby som to tu zbytočne nezdvojila.

Predpečený korpus (20 min.) a pripravená plnka.Je jej dosť veľa.. Ešte k tej plnke...tvaroh som použila 500g vo vedierku(Z Lidlu)..a 2krát po 250g..tvaroh,ktorý je balený ako maslo....a mak mletý ..tiež z Lidlu..je ho presne 200g,kolko treba..
Plnku navrstviť na korpus ..
..a šup do rúry.V pôvodnom recepte(mám ho z prílohy k Novému času pre ženy)...bolo uvedené,že treba piecť ešte 20 min.Ale to zďaleka nestačilo..pieklo sa to ešte aspoň 40 min..
Hotovo..poprášené práškovým cukrom..my sme hrozienka nedávali,u nás nie su v obľube..