Pochúťka zo zemiakov a syra



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

0,5 kg zemiakov,1 väčšia cibuľa, 1,5 dcl bieleho vína (chardonnay), 100 g šunky, 2 veľké lyžice kyslej smotany, 1 hermelín, soľ, mčk, vegeta

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup v obrázkovom postupe. Recept mám z www.recepty.cz. Rozpis je pre 2 osoby.

Zemiaky pokrájane na malé kocky si dáme variť, takmer do mäkka. Do vody pridáme soľ a vegetu. medzitým si na olivovom oleji speníme na polmesiačiky pokrájanú cibuľu a neskôr pridáme na konci pokrájanú šunku.
K opečenej cibulke a šunke, pridáme takmer uvarené zemiaky a chvíľu opekáme.
Prilejeme víno.
Po chvíli pridáme 2 veľké lyžice kyslej smotany, premiešame a chvíľu opekáme.
Celú zmes dáme do jenskej misy. Misu nevymasťujeme.
Hermelín prekrojíme na polovicu a uložíme na zmes , rezom dolu. Dáme piecť na 180 stupňov po dobu 25 min., potom zložíme vrchnú časť misy a dopekáme ďalších 5 min.
Po vytiahnutí z rúry.
Na tanieri