Pochúťka zo zemiakov a syra

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
0,5 kg zemiakov,1 väčšia cibuľa, 1,5 dcl bieleho vína (chardonnay), 100 g šunky, 2 veľké lyžice kyslej smotany, 1 hermelín, soľ, mčk, vegeta
POSTUP PŘÍPRAVY
Postup v obrázkovom postupe. Recept mám z www.recepty.cz. Rozpis je pre 2 osoby.
 |
Zemiaky pokrájane na malé kocky si dáme variť, takmer do mäkka. Do vody pridáme soľ a vegetu. medzitým si na olivovom oleji speníme na polmesiačiky pokrájanú cibuľu a neskôr pridáme na konci pokrájanú šunku. |
 |
K opečenej cibulke a šunke, pridáme takmer uvarené zemiaky a chvíľu opekáme. |
 |
Prilejeme víno. |
 |
Po chvíli pridáme 2 veľké lyžice kyslej smotany, premiešame a chvíľu opekáme. |
 |
Celú zmes dáme do jenskej misy. Misu nevymasťujeme. |
 |
Hermelín prekrojíme na polovicu a uložíme na zmes , rezom dolu. Dáme piecť na 180 stupňov po dobu 25 min., potom zložíme vrchnú časť misy a dopekáme ďalších 5 min. |
 |
Po vytiahnutí z rúry. |
 |
Na tanieri |