Škvarkové pagáčiky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

600 g hl. múka, 150 g masti, 300 g škvariek, 1/2 droždia, 3 dcl mlieka, trošku cukru, soľ, 1 vajce, + vajce na potretie

POSTUP PŘÍPRAVY

Z mlieka, cukru a droždia urobíme kvások. Zatiaľ zmiešame múku, masť, vajce, soľ a posekané (alebo pomleté) škvarky a prilejeme kvások. Dobre vypracujeme a necháme vykysnúť (pribl. hodinku). Nezľaknite sa, cesto veľmi nevykysne, ale pri pečení pekne podrastie. Vyvaľkáme na hrúbku 1 - 1,5 cm a povykrajujeme. Dáme na vymastený plech, každý pagáčik potrieme vajcom, necháme ešte chvíľku vykysnúť a šup do rúry. Pečieme do zlatova - pribl. 15 minút.
Dobrú chuť :-)