Báječná bábovka s vaječným likérom

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
4 vajíčka, 200 g prášk. cukru, 2 ks vanilkového cukru, 200 ml oleja, 200 ml vaječného likéra, 100 g PH múky, 100 g zemiakového škrobu Solamyl Dr. Oetker, 1 kypriaci prášok
POSTUP PŘÍPRAVY
Príprava: 20 minút, pečenie 50 minút.
rýchla príprava, z klasického piškotového, nie treného cesta. úžasne jemná a zároveň hutná konzistencia. báječná príchuť likéru... Bábovka by vraj mala zostať čerstvá viac dní, ale to vám potvrdiť už neviem ,-)
POSTUP VO FOTOPOSTUPE
 |
Celé vajíčka najrpv asi pol minúty vymiešame v mixéri so štipkou soli, potom pridáme prášk. cukor a vanilkový cukor a mixujeme na najvyššom stupni rýchlosti do peny. Potom znížime na najnižší stupeň a tenkým prúdom vlejeme olej a potom likér. Nemixujeme dlho, pena by spadla, hned po pár sekundách, ako vidíte, že je olej zapracovaný, mixér vypnite. |
 |
Zmiešame muku, solamyl a prášok do pečiva. |
 |
Zmiešanú múku, solamyl a prášok do pečiva postupne metličkou zľahka zapracovávame do vaječnej masy.
Bábovkovú formu (moja má priemer 26 cm) dobre vymastíme, vysypeme hrubou múkou (najlepšie, ak si to pripravíte ešte predtým). |
 |
Hned do nej vlejeme piskotu a dáme piect do predhriatej rúry 180 C. Bábovka sa má piecť 50 minút. Ked začalo vrch chytať, prikryla som ju papierom na pečenie v dvoch vrstvách. |
 |
- |
 |
Po upečení necháme aspoň do vlažna vychladnúť a vyklopíme. |
 |
xx |