Šťavnaté kuracie steaky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
potrebujeme: kuracie stehná - vykostené /podľa počtu stravníkov/, soľ, mčk, maslo, 200 ml smotana na šľahanie, 200 ml zeleninový vývar, 1 črievko taveného syra /alebo trojuholníčky - toľko kusov koľko máme stehien/, ľanové semienka/ tekvicové alebo sezamové/
POSTUP PŘÍPRAVY
...skutočne božský šťavnaté steaky, pre všetkých labužníkov dobrého papaníčka...tento receptík som našla už dávnejšie v časopise Dobré jedlo, varila ho tuším Lýdia Eckhart a je to skutočne veľmi lahodné mäsko ku ktorému je vhodné servírovať tak studené zeleninové šaláty alebo dusená ryža s brusnicovým kompótom
 |
....kuracie stehná zbavíme kože, vykostíme... |
 |
...stehná som si trocha naklepala cez fóliu, osolíme, okoreníme mčk a potrieme zmäknutým maslom... |
 |
....opečieme na rozpálenej grilovacej panvici s mriežkiami z oboch strán, stačí krátko kým sa nám nezobrazia na mäsku krásne pásiky vďaka panvičke |
 |
...mäsko dáme do zapekacej misy, do výpeku nalejeme smotanu s vývarom a necháme prejsť varom... |
 |
...na každý steak položíme trojuholník syra, zalejeme horúcou omáčkou z výpeku a necháme zapiecť do vyhriatej rúry na 200 st. na 15 až 20 minút,kým sa syr krásne nerozpustí |
 |
...ľanové, tekvicové / v mojom prípade sézamové semiačka/ opražíme na suchej teflónovej panvici, ktorými nakoniec posypeme mäsko |
 |
...hotové servírujeme napríklad s dusenou ryžou a výnikajúcim brusnicovým kompótom a polovička už mlsá o dušu xixixi ...brú chuť |