Pravé cukrárenské kávové zrná od martina m. (tinulka3) ID 6104



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

...všetky potrebné prísady i fotodokumentáciu nájdete na linku: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4633...týmto ďakujem za super recpetík a inšpiráciu

POSTUP PŘÍPRAVY

...vynikajúce, fantastické pravé kávové osvieženie i na tieto čoraz chladnejšie dni, ktoré sa rozplývajú na jazyku.... urobila som ich na žiadosť mojej polovičky ktorej prišli tieto zrnká na chuť :o)) ...opíšem Vám aspoň moje postrehy, ktoré som ja upravila podľa seba aby sa mi lepšie modelovali zrna...chvílku strpenia ale dnes zaručene dopíšem...

...z tejto dávky mne osobne vyšlo 35 ks takých väčších zŕn, nech si máme aspoň na čom zamaškrtiť, a teraz moje postup pri práci, nakoľko podľa fotodokumentácie mne sa to vôbec nedarilo, marcipán sa mi lámal hmota bola teplá netvarovatelná, tak som urobila takto a podarilo sa:

1. ako prvé som si vypracovala falošný marcipán ako je uvedený v recepte a stačilo mi úplne jedná dávka aj sa mi zvyšilo /odložila som si do chladničky nabudúce/
2. zo všetkých surovín vypracovala tuhú masu, keďže maslo bolo už spracovaním také vláčne veľmi ťažko sa sním pracovalo, dala som celú masu do chladu na cca 15 až 20 min. -
3. potom sa mi krásne formovali guličky rovnakej veľkosti, opäť som dala do chladu na 5 min.
4. začala som formovať zrná a špajlou som vytvorila zárez, nechala zachladiť kým som vyválala tenký plát falošného marcipánu /keď vo foto dokumentáciu sa má hmota obaliť marcipánom...mne sa marcipán lámal, neuveriteľne a nedalo sa vôbec formovať zrno urobila som svoj postup/
5. keďže zrná mám vo veľkosti cca 5 cm na 3 cm, tak som si pravítkom namerala rozmer 5 x 4,5 cm a vykrajovala som štvorce z falošného marcipánu
6. tieto štvorce z marcipánu som jemne obalila vrch aj boky marcipánu, špajlou vytvorila zárez a opať nechala do chladu kým sa neurobila čokoládová poleva
7. ja som dala 100 g čokolády na varenie a 40 g stužený tuk /cera/ - uplne mi vystačilo a trocha aj ostalo..vychladené zrná som z boku napichovala na špáradlo a namáčala a nechala stuhnúť čokoládu a krásne sa to vychladilo cez noc ....príjemnú prácu bez pečenia prajem a skvelé maškretenie..

...takto vyzerajú moje zrnká zblíka...no nie su na zahryznutie???? no fant