Kari morka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 pór, 1 malý karfiol, 500g morčacích/ kuracích pŕs, 125g šošovice, 1 PL hladkej múky, pár kvapiek citrónovej šťavy, 2 bobkové listy, 1 PL kari korenia, mleté čierne korenie, soľ Marináda: 150ml bieleho jogurtu, sójová omáčka, 1 feferónka (môže ale nemusí byť, kto má ako rád), 1 kávová lyžička práškového cukru,

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Šošovicu deň vopred namočíme. Na druhý deň scedíme, a samostatne uvaríme v osolenej vode do mäkka.
2. Pripravíme si marinádu, kto nechce veľmi pikantné môže zbaviť feferónku žiliek a jadierok. V miske zmiešame jogurt, cukor, polovicu feferónky a sójovú omáčku. Morčacie mäso (ale pokojne môže byť aj kuracie mäso) nakrájame na väčšie kocky a premiešame s jogurtovou marinádou a necháme aspoň 1-2hod. postáť.
3. Karfiol rozoberieme na ružičky a v osolenej vode uvaríme do mäkka - vodu odložíme.
4. Mäso prudko opečieme na oleji kým sa nezatiahne. Pridáme zvyšnú feferónku a bobkové listy. Posypeme kari korením, zaprášime múkou a podlejeme vodou z karfiolu. Podľa potreby dosolíme. Dusíme asi 30min.
5. Pór umyjeme a nakrájame na kolieska. spolu s predvarenou šošovicou primiešame k mäsu a dusíme ešte tak 10min. (prípadne kým nie je mäso mäkké). Nakoniec pridáme karfiol. Krátko prehrejeme, dochutíme mletým korením a citrónovou šťavou. Podávame s ryžou.
Je to veľmi sýte ale veľmi dobré. Dobrú chuť