
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Korpus: 5 vajec, 200 g kryš. cukor, 150 g hladká múka, trošku prášku do pečiva - cca 25 cm forma - vnút. rozmer. Krém: 500 g biely smotanový jogurt (4 ks- zvolenský, selčiansky, CBA, Coop jednota), 150 g práš.cukor, 1/2 l smotany na šľahanie 33%, ja som dala aj stužovač (pôvodný recept - neobsahoval) 10 g želatíny (ja som dala plátkovú), trošku citrónová šťava. 2 plechovky jahôd (popr. čo máte radi)
POSTUP PŘÍPRAVY
Korpus: bielka vyšľahať s troškou soli, postupne všľahať cukor a potom žĺtka. Nakoniec zľahka vmiešať múku s práškom do pečiva. Upiecť vo vymastenej a pomúčenej forme. Forma musí mať odopínaciu bočnú stenu.
Krém: Jogurt dáme do misky, vmiešame prášk. cukor. Zľahka pridáme vyšľahanú smotanu, ja som dala aj stužovač (pôvodný recept - neobsahoval) . Želatínu dáme do rajničky. Pridáme 4-5 PL vody, nechať cca 10 min. nabopnať a zohriať (nevariť !). Pridať do jogurtového krému aj s troškou citrónovej šťavy. Hotovo.
Tortovú formu vyložiť papierom tak, aby bol vyšší ako forma. Na vychladnutý korpus dáme ovocie(odkvapkané), z jogurtového krému trošku odobrať do nádobky na výzdobu a nechať v chladničke do druhého dňa. Ostatný krém vyliať na jahody, dať do chladničky stuhnúť do druhého dňa. Na druhý deň len ozdobiť a okraje potrieť krémom. Popr. dozdobiť ovocím (mne sa už nechcelo).
Dobrú chuť prajem!
![]() |
pohľad na rozkrojenú |