
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
malá hlávka kelu,20 dg syr,20 dg šunková saláma,2 strúčiky cesnak,soľ-vegeta,mleté čierne korenie,ražné vločky,2-3 vajíčka,strúhanka,olej na vyprážanie
POSTUP PŘÍPRAVY
Kel rozkrojíme na štvrtiny,vykrojíme hlúbik a uvaríme v osolenej vode nie úplne do mäkka.Necháme stiecť na sitku a pokrájame na drobno.Pridáme postrúhaný syr-ja som mala údený-a salámu,tiež postrúhanú, vajíčka a cesnak.Premiešame,dochutíme soľou-vegetou a korením a zahustíme vločkami.Necháme postáť asi 20 minút,aby vločky navlhli a mokrými rukami robíme fašírky.Obalíme v strúhanke a vyprážame na horúcom oleji do ružova.Necháme odsať prebytočný tuk na kuchynskej utierke.
Podávame s varenými maslovými zemiakmi alebo so zemiakovou kašou.
![]() |
začala som neskoro fotiť |
![]() |
pred vypražaním |
![]() |
vypražajú sa |
![]() |
dobrú chuť |