Okaté rožky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

600 g hladkej múky, 1 vajce, 100 g práškového cukru, 20 g droždia, 300 ml vlažnej vody, 1 dl oleja, štipka soli, pikao. Okrem toho vajce na potretie.

POSTUP PŘÍPRAVY

Zo všetkých surovín ( okrem pikaa ) vypracujeme hladké polotuhé cesto, ktoré necháme dôkladne vykysnúť.
Po vykysnutí cesto rozdelíme na polovicu, jednu časť zafarbíme pikaom. Ja som si z cesta urobila bochníček, roztiahla som ho prstami, do prostred som dala pikao a potom všetko dôkladne vypracovala. Musela som prisypať ešte troška múky, lebo sa mi zafarbené cesto lepilo. Vyformujeme bochníky a opäť necháme podkysnúť. Potom obe cestá rozdelíme na 6 - 8 približne rovnakých častí . Kúsok bieleho cesta rozvaľkáme do oválu, na biele cesto priložíme rozvaľkané hnedé cesto a ešte raz rozvaľkáme. Pevne stočíme ako roládu a na povrchu 2 x narežeme. Rožky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 175 C. Po upečení som ich potrela maslom.

Tento recept som objavila na www.katherine.sk