Zeleninová bleskovka - stir fry



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cerstva zelenina: brokolica, hrubostenna paprika, mrkva, baby cuketa. Biele tofu, sojova omacka, korenie na cinu alebo ine, ja som dala Tajomny Bombaj.

POSTUP PŘÍPRAVY

Vynikajuce, lahucke a hlavne rychle jedlo, uvarene za 10-15 min. Da sa robit aj s kuracim alebo bravcovym masom namiesto tofu.
Zeleninu si tiez upravte podla toho,co mate, velmi sa tam hodi aj mlada kukuricka, mlade hraskove lusky a pod.

Tofu nakrajame na kocky a namarinujeme sojovou omackou a korenim. Brokolicu si rozoberieme na male ruzicky, papriku a mrkvu nakrajame na tenke pasiky, cuketu aj so supkou na kolieska hrube asi 4mm. Namarinovane tofu chvilu opekame na oleji vo woku alebo inej podobnej velkej panvici s neprilnavym povrchom. Opecene tofu vyberieme, ked treba dolejeme trochu oleja a pridame vsetku pripravenu zeleninu. Zelenina by sa mala opekat asi 5 min, pocas nich ju treba miesat. Hotova je, ked je este chrumkava. Kedze mne sa zdalo,ze sa robi trosku pomaly, na dalsich 5 min. som ju prikryla. Potom pridame sojovu omacku a korenie na cinu alebo ako som spominala korenie Tajomny Bombaj. S korenim to netreba prehanat, aby neprebilo chut zeleniny. Ked sa nam zda, ze je zelenina tak akurat, co by nemalo trvat dlhsie ako 10-15 min., vratime k nej tofu, jemne premiesame a podavame bud s ryzou alebo azijskymi rezancami.