Bezlepkové fánky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Konečne som urobila bezlepkové fánky podľa receptu, ktorý ani neviem, odkedy a odkiaľ mám napísaný. Takže s radosťou posúvam ďalej, s cestom sa výborne pracuje, hotové fánky sú mäkučké a nie mastné od oleja. 1/2 litra bezlepkovej múky Promix PK, 1/4 KL sódy bicarbony, 2 žĺtka, 1 pochúťková smotana ( dala som 14%), štipka soli, olej na vyprážanie

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetky prísady zmiešame, najprv som to vymiešala el.šľahačom metlami na kysnuté cesto, neskôr vypracovala ručne. Vypracované cesto odložíme do chladničky na cca 1/2 hodiny. Potom ho na pomúčenej doske rozváľame, vykrojíme fánky a vyprážame v oleji. Obalíme v zmesi práškového a škoricového cukru. Dobrú chuť !