Palacinky plnené jabĺčkami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300 g hrubej múky, 1 PL práškového cukru, 1 vajce, štipka soli, 3 dcl mlieka a voda (podľa potreby), olej na vymastenie panvice.
Plnka: jablká, 1 čl masla. ½ malého sáčku hrozienok, 1 škoricový cukor a 1-2 PL cukru podľa sladkosti jabĺk ak sú sladké tak cukor nemusíme.

POSTUP PŘÍPRAVY

Do múky pridáme vajce, soľ, cukor, mlieko a toľko vody aby vzniklo tekuté cesto. Na horúcu vymastenú panvicu nalejeme 1 malú naberačku cesta, ktoré rýchlo rozlejeme po celej panvici a upečieme tenké palacinky. Upečené palacinky potrieme jablkovou plnkou stočíme a dozdobíme šľahačkou a čokoládovou polevou alebo ľubovolne.
Plnka: Jablká nastrúhame, hrozienka zaparíme vriacou vodou. Do hrnca dáme maslo roztopíme pridáme jablká, škoricový cukor, cukor, a hrozienka a dusíme na malom plameni kým nie sú mäkké, nepridávame žiadnu vodu lebo jabĺčka pustia šťavu.

pripravíme cesto
vymastíme panvicu
upečieme palacinky
do hrnca dáme maslo
sparíme hrozienka
dáme na maslo pridáme cukor, a škoricový cukor a necháme dusiť
plnkou potrieme palacinky a stočíme
a dozdobíme a hotovo.