Palacinky plnené jabĺčkami

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
300 g hrubej múky, 1 PL práškového cukru, 1 vajce, štipka soli, 3 dcl mlieka a voda (podľa potreby), olej na vymastenie panvice.
Plnka: jablká, 1 čl masla. ½ malého sáčku hrozienok, 1 škoricový cukor a 1-2 PL cukru podľa sladkosti jabĺk ak sú sladké tak cukor nemusíme.
POSTUP PŘÍPRAVY
Do múky pridáme vajce, soľ, cukor, mlieko a toľko vody aby vzniklo tekuté cesto. Na horúcu vymastenú panvicu nalejeme 1 malú naberačku cesta, ktoré rýchlo rozlejeme po celej panvici a upečieme tenké palacinky. Upečené palacinky potrieme jablkovou plnkou stočíme a dozdobíme šľahačkou a čokoládovou polevou alebo ľubovolne.
Plnka: Jablká nastrúhame, hrozienka zaparíme vriacou vodou. Do hrnca dáme maslo roztopíme pridáme jablká, škoricový cukor, cukor, a hrozienka a dusíme na malom plameni kým nie sú mäkké, nepridávame žiadnu vodu lebo jabĺčka pustia šťavu.
 |
pripravíme cesto |
 |
vymastíme panvicu |
 |
upečieme palacinky |
 |
do hrnca dáme maslo |
 |
sparíme hrozienka |
 |
dáme na maslo pridáme cukor, a škoricový cukor a necháme dusiť |
 |
plnkou potrieme palacinky a stočíme |
 |
a dozdobíme a hotovo. |