Kuracie medailónky v slaninovom kabátiku s omáčkou z gorgonzoly

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
kuracie prsia, tenké dlhé plátky údenej slaniny, gorgonzola, 2 dl smotana na varenie, 3 dl mlieko, 1 PL múka, mleté čierne korenie, soľ
POSTUP PŘÍPRAVY
...čakala som dnes veľmi vzácnu návštevu - kamarátku, s ktorou sme sa nevideli už dlhšie a viem, že miluje jedlá so syrom, tak som ju chcela milo prekvapiť týmto zaujímavým a u nás veľmi obľúbeným jedlom :)
 |
...pripravíme si základné suroviny |
 |
prsia opláchneme, nakrájame na približne rovnaké kúsky, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením |
 |
...každý kúsok obvinieme plátkom slaniny |
 |
...a tu sú už všetky zabambúlené kúsky |
 |
...plátok masla (cca 1 cm z veľkého masla) a 2 PL olivového oleja dáme rozpustiť na panvicu |
 |
...na rozpálený tuk dáme smažiť obalené medailóniky |
 |
...po cca 3 minútach otočíme na druhú stranu, smažíme tiež cca 2-3 minúty a vyberieme z panvice |
 |
...výpek zlejeme, použijeme tú istú panvicu, ale bez tuku... len jemne pomastenú (netreba umývať) |
 |
...nalejeme mlieko |
 |
...necháme prevrieť |
 |
...do vriaceho mlieka vsypeme nastrúhanú, resp. pomrvenú gorgonzolu |
 |
...miešame, kým sa syr nerozpustí (masa nebude úplne hladká, pretože gorgonzola je hrudkovitý syr) - tu som prestala fotiť, pretože kamarátka už prišla :)
V šálke si vymiešame v 1 dl mlieka 1 PL polohrubej múky a vlejeme za stáleho miešania do zmesi syra a mlieka, necháme prevrieť a na záver zjemníme smotanou na varenie.
Je to výborné s chrumkavými opekanými zemiakmi, ktoré som k tomuto jedlu spravila aj dnes. |