Cestoviny so špenátom a šampiňónmi



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Jedno balenie cestovín (napr. Farfalle, Fussili - 500 g) 100 g čerstvého špenátu (ideálny Baby špenát, ak nie je klasický natrhaný) 500 g čerstvým šampiňónov 3 stredne veľké cibule (5 menších) 1 kurací bujón a 100 ml vody soľ a olej (na varenie cestovín) 20 g masla lyžica olivového oleja parmezán na posypanie

POSTUP PŘÍPRAVY

1. očistíme si cibuľu a šampiňóny, špenát umyjeme, ak to nie je baby špenát, natrháme na drobnejšie
2. dáme variť cestovinu (dostatočné množstvo osolenej vody, do ktorej pridáme olivový olej)
3. cibuľu rozkrojíme a nakrájame na pásiky.
4. na panvicu (dostatočne veľká) dáme olej a maslo. Prisypeme nakrájanú cibuľu. Necháme cca 10 minút smahnúť, kým cibuľa nezmäkne.
5. nakrájame si medzičasom šampiňóny (malé na polovicu, väčšie na štvrtinky alebo osminky)
6. voda na cestoviny by mala zovrieť, vsypeme teda cestoviny a povaríme (dĺžka približne podľa návodu, treba vyskúšať, aby neboli rozvarené)
7. k cibuli pridáme šampiňóny, zamiešame a povaríme cca 5 minúť.
8. pridáme špenát, zalejeme vodou s bujónom, prikryjeme. Špenát "zvädne", miešame.
9. Cestoviny scedíme, dáme do hrnca.
10. pridáme zmes z panvice a dobre premiešame.
11. podávame teplé. Na vrch môžeme naštrúhať parmezán
Dobrú chuť

Na recept potrebujeme: cestoviny
cibuľu
šampiňóny
na panvicu dáme olej a maslo
cibuľu rozpolíme a nakrájame na pásiky
cibuľu dáme opiecť na panvicu - cca 10 minút
šampiňóny nakrájame na osminky (menšie na polovice alebo štvrtiny)
nakrájané šampiňóny prisypeme k cibuli a opekáme spolu ďaľlších 5 minút
cibuľu a šampiňóny na panvici premiešame
pripravíme si špenát - odvážime
a ak nemáme baby špenát, natrháme na drobnejšie
špenát pridáme k cibuli a šampiňónom
premiešame
zalejeme vodou s bujónom (najlepšie je v rýchlovarnej kanvici dať prevariť vodu a do hrnčeka naliať a pridať bujón) - týmto podlejeme zmes na panvici. Prikryjeme
špenát postupne zmäkne (zvädne) - môžeme pokrývku odložiť
medzičasom sa nám uvarili cestoviny, ktoré scedíme z vody. A prisypeme zmes z panvice
premiešame
podávame teplé - bez parmezánu
alebo s parmezánom. Dobrú chuť