SOJOVÉ PLÁTKY AKO PERKELT

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na 1 bal. Sojových plátkov: 1 cibuľa, 2PL droždie TEBI ( neaktívne droždie u nás predávané ako „Lahôdkové droždie“ ), sladká červená paprika, bezglutamanový bujón VITANA „Natur“bylinkový, korenie na grilované kurča, 2 PL sojová omáčka, 1 – 2 strúčiky cesnaku a soľ.

POSTUP PŘÍPRAVY

Sojové plátky povaríme vo vode (neosolenej ! )asi tak 10 – 15 min. Medzi tým si pripravíme základ, v ktorom budeme plátky dusiť. Cibuľu opražíme na oleji, podlejeme vodou a pridáme červenú papriku, kocku bujónu, roztlačený cesnak, droždie, korenie na grilované kurča, sojovú omáčku, soľ a podľa potreby podlejeme ešte vodou. Do takto pripravenej „omáčky“ poukladáme už uvarené plátky ( plátky by mali byť ponorené v „omáčke“ )a na miernom ohni necháme asi 10 min. dusiť pod pokrievkou. Nakoniec ochutnáme a podľa chuti pridáme ešte soľ a odstavíme z plynu.
Podávame s ryžou, zemiakovým pyré, knedlíkom a kapustou ako „ knedlo, vepřo, zelo“, s kolienkami, šalátom z ľadového šalátu.