TVAROHACIK*****



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto:4 vajíčka,4 pl cukor,2 poháre polohrúba múka,1 a pol dl olej,1a pol dl mlieko,prdopeč Plnka:500gr tvaroh Kapucín,400 gr kyslá smotana-Kaufland,3 vanilky,2 želatinové stužovače Oetker za studena,broskyňový kompot 850 gr,2 veľké pomaranče,voda,2 želatiny na tortu,cukor podľa chute

POSTUP PŘÍPRAVY

Bielka oddelíme,vyšľaháme.Zltka vymiešame s kryštálovým cukrom do penista,pridáme olej a mlieko,prdopeč zmiešaný s múkou.Premiešame a zľahka vmiešame sneh.Vylejeme na vymastený a jemnou strúhankou vysýpaný plech.Upečieme vo vyhriatej rúre.Necháme vychladnúť.Tvaroh a smotanu vymiešame s vanilkami,pridáme želatinu Oetker podľa návodu a nanesieme na vychladnuté cesto.Urovnáme,pokladieme mesiačiky broskýň.Tortovú želatinu uvaríme podľa návodu na obale-ja som vytlačila šťavu z dvoch pomarančov a doplnila vodou.Použila som značku Cusina (tortenguss klar).Za pár minút ju lyžicou nalievame na múčnik.
Necháme poriadne stuhnúť,najlepšie cez noc a v chladničke,potom sa dá pekne krájať.

Je toho plný plech,takže stačí aj z pol dávky na menší alebo do formy.Moja želatina na vrchu je potrhaná,lebo som si vybavovala telefon a prešvihla čas,ale koláč je úžasný a ovocie si môžem zvoliť podľa sezony.

piškota s olejom
jemný tvaroh,kyslé smotany,vanilka,želatina
broskyne
šťava z broskyň,želatina,pomarančová šťava,cukor
ubúda
nepresladený,výborný