Knedla z parneho hrnca



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1kg hrubej muky* 1 vajce * 1 kocka drozdia* 1CL cukru * sol podla chuti * 1 dcl mlieka * vlazna voda na domiesenie* olej na potieranie

POSTUP PŘÍPRAVY

Tazko sa mi pise mnozstvo, ked robim vsetko od oka. Postup je nasledovny - zohrejeme si mlieko s cukrom, pridame kvasok a nechame vykysnut. Do misy si dame muku, osolime, pridame kvasok a tolko vlaznej vody aby bolo cesto akurat - ani riedke ani huste. Dobre vymiesime. Ked nemam cas, dam vymiesit cesto do domacej pekarnicky, to je tak akurat a hlavne poriadne. Nechame pokysnut asi 1 hodinu. Potom si cesto rozdelime na 5 casti - vymastime jednotlive misky z parneho hrnca perkom namocenym v oleji a dame si tam hned 3ks knedle. Nechame pokysnut 20 min. Potom si nalejeme do parneho hrnca vodu a parime vsetky tri knedlicky 20 min. Po tomto case su uz urcite uparene, pre istotu vyskusajte spajlou. Na dalsi raz dame parit dalsie 2ks - nezabudneme vymastit misky olejom, aby sa nam neprilepili. Hotove knedle ponatierame olejom.
Su naozaj paraaaaadne a za par centov mate 5ks :-). Ak neminiete, mozete dat do mrazaka, inokedy akoby ste nasli :-))) A hlavne to nenormalne setri cas - ked som parila iba na utierke natiahnutej na hrnci, tak sa mi na jeden sup zmestila iba jedna.

pekna nie? a dobraaaaaaa :-P