Mandľové kolieska - nebezpečne dobréééé!!!!



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 300 g hladkej múky, 200 g masla, 100 g práškového cukru, 1 vajíčko, 1 vanilkový cukor, postrúhaná kôra z 1 citróna.Mandľová náplň: 125 ml šlahačkovej smotany, 120 g cukru, 1 lyžica medu, 160 g mandlí, 60 g kandizovaných pomarančov, 1 vanilkový cukor

POSTUP PŘÍPRAVY

Takto tento recept som prvýkrát vyskúšala pred 4 rokmi a odvtedy je to u nás TOP medzi vianočnými koláčikmi. Odporúčam po upečení schovať na nedostupné miesto, inak do Vianoc nevydržia :-)))) !!!!

Z uvedených prísad si vypracujeme jemné cesto, ktoré odložíme na 1 hodinu do chladu
sparíme si mandle a
kým ich malé ručičky ošúpu :-), pripravíme si náplň
Smotanu, cukor a med privedieme do varu a pri miernej teplote asi minútu povaríme
pridáme kandizované ovocie a najemno posekané mandle
Vezmeme masu zo sporáka a necháme vychladnúť. Odporúčam radšej nekoštovať, lebo na koláčiky sa už neujde :-)))
Z cesta si povykrajujeme deravé kolieska (osvedčil sa mi priemer 6 cm a 3,5 cm) a poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie (najlepšie na hnedý).
Kolieska naplníme mandľovou zmesou (ak sa lepí, namáčame si prsty do studenej vody) a dáme pomaličky piecť na 160 C do ružova.
Po upečení ich necháme úplne vychladnúť a až potom ich môžeme dať dolu z papiera. Ak by boli ešte teplé, plnka by sa nalepila na papier.
No a potom šup s nimi na tajné miesto, aby ich do Vianoc nikto neobjavil :-))))) (Ak by ste ich schovali tak, že ich neobjavíte na Vianoce ani Vy, nič sa nedeje, sú trvanlivé :-))) )