Hubovo-smotanovo-kuracie cestoviny



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

hrsť sušených húb - tu kozáky, hrsť čerstvých húb (lievik trúbkovitý), 400 g kuracích pŕs (akurát dve prsia do dlane :)), smotana na varenie, cibuľa, cesnak, petržlenová vňať, solčanka, soľ, mleté korenie, adžiga, mletá rasca, halúzka ligurčeka lekárskeho

POSTUP PŘÍPRAVY

...a zasa hubová téma - tentokrát cestoviny so skvelou omáčkou...

...hrsť sušených húb si zalejeme vriacou vodou a cca 30 minút si ich nevšímame
...zatiaľ si nakrájame kuracie mäsko na kocky cca 1x1 cm, cibuľku na nie príliš jemné kocky a cesnak na štvrťky (chceme aby dal jemnú príchuť, nie aby chuť hríbikov zabil:))
...na panvicu si dáme plátok masla (cca 1 cm z veľkého masla) a 2-3 PL olivového oleja
...dáme smažiť kuracie prsia
...jemne ich okoreníme
...smažíme len 2-3 minútky kým sa zatiahnu, potom ich vyberieme z panvice a výpek použijeme ďalej
...pridáme kúsky cesnaku (dosť veľké, aby sme ich neskôr mohli vybrať a pretlačiť)
...pridáme cibuľu
...teraz si začneme všímať namočené sušené huby - poriadne z nich zlejeme vodu a vysypeme ich do panvice
...tu pretláčam cesnak naspäť... už nasiakol hubami a cibuľou (ak by sme ho pretlačili hneď v úvode, jedlo by naopak natiahlo silnú chuť cesnaku a chuť húb by zanikla). Podusíme spolu cca 15 minút, keď máme pociť, že je málo tekutiny, podlejeme vodou.
...čerstvé huby si očistíme, opláchneme a nakrájame na väčšie kúsky
...asi takéto :)
...čerstvé huby vysypeme do panvice
...dochutíme - korením, rascou, adžigou, solčankou, soľou.. podľa chuti
...pridáme halúzku ligurčeka (domácky názov vegeta) a všetko spolu dusíme cca 5 minút
...vlejeme smotanu na varenie
...necháme prevrieť
...do vriacej hmoty vysypeme kuracie prsia a necháme prehriať - maximálne minútku
...odstavíme z ohňa a vsypeme nasekanú petržlenovú vňať. A je to... naozaj skvelé :)