
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
penne, olivový olej, 1 menšia cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 200 g hlivy ustricovej, 400 ml smotany na varenie prípadne na šľahanie, 1-2 ČL škrobovej múčky, 200 g zelených olív, mčk, soľ, vegeta, 2 dcl bieleho vína najlepšie chardonnay
POSTUP PŘÍPRAVY
Na oleji speníme na drobno nakrájanú cibuľu, necháme zosklovatieť, potom pridáme na plátky nakrájaný cesnak a po chvíli (cca 1 až 2 - nesmie zhnednúť) na pásiky nakrájané huby.*Osolíme, okoreníme, pridáme vegetu, víno a podusíme.*Pred koncom pridáme olivy.* Smotany rozmiešame so škrobovou múčkou, pridáme k nej trochu šťavy z húb.Všetko dôkladne premiešame a vylejeme do hubovej zmesi.*Podľa chuti dosolíme a okoreníme. Povaríme cca 5 min. do zhustnutia omáčky.
![]() |
Nemohla som to ani poriadne odfotiť. Namiesto pekného držania taniera, robil neustále opičky. |