Orieškovo-čokoládová torta so šľahačkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 3vajcia, 80g kryš.cukru,3 lyž. oleja, 30g rozpustenej varovej čokoládyy, 100g hladkej múky Plnka: 200ml mlieka, 80g cukru, 100g lieskových al. vlašských orechov, 125g masla 250ml. šľahačky + stužovač šľahačky

POSTUP PŘÍPRAVY

bielky vyšľahať s cukrom na pevný sneh. Žĺtky rozšľaháme s čokoládou, potom ich zašľaháme do bielkov a zľahka vmiešame preosiatu múku a olej..pečieme pri 170C cca 35 min.
Mlieko uvaríme s cukrom, pridáme mleté orechy a varíme cca 2 min. Vychladenú zmes zmiešame s maslom.

Na korpus dáme plnku, necháme na pár minút schladiť aby plnka stuhla a potom dáme vyšľahanú šľahačku, posypať nastrúhanou čokoládou

TIP: pod plnku môžete dať napr. ríbezľový džem