Kapustove pagaciky - absolutne fantasticke********



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Plnka: 1 mala hlavka kapusty ( udusenej kapusty ma byt 250 g,), 1 PL kr. cukru, ak mate hnedy, tak dajte radsej hnedy cukor, 5 PL oleja, sol, korenie Na cesto: 650 g hl.muky, 32 g drozdia ( ja som dala sacok suseneho), 1 KL cukru, 200 ml mlieka, Okrem toho 300 g uvarenych zemiakov, 200 ml kyslej smotany, 100 ml oleja, 1 zltok na potieranie

POSTUP PŘÍPRAVY

Tieto pagaciky su fakt uzasne. Su makkulinke aj na druhy den. Cesto je vyborne a hlavne nie je z neho ziadny zbytok, zuzitkujete az do poslednej omrvinky:). Takze ako na tieto absolutne fantasticke pagaciky? Kuk do postupu

kapustu posekame nadrobno, osolime a nechame postat 15 min. Ona trochu tak "sadne"
do dostatocne velkeho hrnca dame rozpalit 4-5 PL oleja a pridame kapustu. Ohen stisime a na miernom ohni za obcasneho premiesania kapustu udusime (sparime).Kapusta ma byt makka, ale zaroven aj ostane trochu chrumkava.
kym sa kapusta dusi, tak si v osolenej vode uvarime zemiaky. Popucime, pridame kyslu smotanu, olej a vymiesame hladku zmes
ked mame kapustu makku, pridame cukor, okorenime ( korenie nemusite lutovat, moja kapusta zdalasa, ze je dost korenista, ale potom v ceste sa to akosi stratilo) a este chvilu poprazime za staleho miesania. Odstavime a nechame poriadne vychladnut. Ak budem nabudce robit, tak si ju uz urobim urcite vopred. Najzdlhavejsie na tomto recepte bola kapusta aj s procesom chladenia
zo 100 ml vlazneho mlieka 1 KL cukru a drozdia pripravime kvasok
na dno misy dame zemiakovu masu
k zemiakom pridame osolenu muku, kvasok a dobre vypracujeme cesto. Ja som este pridala 100 ml vlazneho mlieka lebo sa mi videlo velmi huste cesto. Potom bolo OK.
ked uz cesto mame dobre vymiesene, tak pridame kapustu a premiesame. Cesto prikryjeme a nechame odpocivat 20 minut
po 20 min. cesto vyberieme a na dobre pomucenej doske prepracujeme, opat nechame odpocivat
po 20 minu. cesto rozvalkame na hrubku 2 cm a pomocou formicky vykrajujeme male pagaciky. Odkrojene kusky mozete opat zhniect a vykrojit z nich pagaciky.
pagaciky ukladame na plech vylozeny papierom na pecenie. Zapneme ruru na 200 stupnov a nahrejeme ju. Pagaciky opat trochu podkysnu asi 15 min. Tesne pred vlozenim do rury potrieme rozslahanym zltkom s troskou vody. Vrch mozeme posypat kminom a mozno aj posolit morskou solou. Peciem cca 20 min , kym nemaju zlatistu farbu.
naozaj su uuuuzasne, urcite som ich nerobila poslednykrat:)