Škoricová Panna Cotta s hruškovo- jablkovým kompótom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 PL praskovej zelatiny * 2 slahacky * 1/2 salky hnedeho cukru * 1/4 CL soli * 1 1/2 CL vanilk.esencie * 2 CL skorice KOMPOT- jablka,hrusky,zvitok skorice,klinceky,badian,citronova stava,trosku hnedeho cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Ďalšia sladká dobrôtka na jesennú nôtu...a dám Vám jednu radu.."pri príprave určite nezabudnite vynechať vanilkovú esenciu alebo struk vanilky,dodáva panna cotte nezameniteľnú chuť,až nám miestami chutila ako biela čokoláda:) "...

slahacku,skoricu,vanilku a cukor privedieme pod bod varu...a zamiesame do nej zelatinu,pripravenu podla navodu na obale..
naplnime do formiciek a dame chladit..mne z tejto davky vysli 3,a ak chcete viac,skuste do slahacky,zamiesat este jednu kyslu smotanu,a pomer zelatiny zvyste na 2 PL..
na kompot si osupeme a nakrajame ovocie..k hruskam a jablckam mozte pridat napriklad aj susene hrozienka,alebo aj susene figy...
ovocie si povarime s troskou vody,a vonavym korenim do makucka..
este teple prelejeme na panna cottu,a podavame...pri dezertoch milujem spojenie studeneho s teplym:)) DOBRU CHUT!!!!