Pomarančové kačacie prsia

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
kacacie prsia *MARINADA: kora aj stava z pomarancov * med al.kukuricny sirup * sojova omacka * struhany zazvor * sol * balsamico ocot * olivovy olej *(pomer surovin si upravte podla chuti,a poctu osob,pre kt.varite,ja som tiez vazila len okom:) )
POSTUP PŘÍPRAVY
Jeseň už cítiť vo vzduchu,a akosi automaticky sa mi začiatok jesene vždy mieša aj s vôňou chrumkavéj kačičky,lokší,a burčiaku...:)
Tentokrát sme klasiku vynechali,a rozhodli sa kačičku pripraviť trošku exoticky:)
 |
kacacie prsia si umyjeme,a smelo sa pustime do rezania kozky krizom -krazom:) |
 |
potom si ich kozou nadol postavime na rozpalenu panvicu,a smazime ,kym nam nepustia vonavu stavicku a tuk..obratime,a posmazime aj z druhej strany.. |
 |
medzicasom si pripravime marinadu zmiesanim vsetkych surovin... |
 |
predsmazene kacacie prsia vlozime do pekaca,a bohato potrieme marinadou.. |
 |
trubu si predhrejeme na 200C,a kacicku pecieme tak 30-45 minut..proste do chrumkava:) |
 |
rozporcujeme,a podavame napriklad s pomarancovymi tagliatelle(natrafila som na ne v Lidl,ale to uz bolo davno:( ) |