Brusnicový kompót



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g brusníc * 170 g fruktózy alebo 250 g kryštálového cukru * 50 ml tuzemáku * 300 ml vody

POSTUP PŘÍPRAVY

Brusnice sú vynikajúce ku divine alebo hovädzine. Namiesto klasického cukru - sacharózy používam ovocný cukor - fruktózu. Je vhodný aj pre diabetikov a určite je aj zdravší. Keďže je sladší, treba ho menej, cca o 30%.

1. Prebraté a umyté brusnice necháme odkvapkať na sitku.
2. Brusnice dáme do hrnca spolu s cukrom, tuzemákom a ...
3. ... prilejeme vodu.
4. Všetko spolu premiešame a varíme na miernom stupni.
5. Kompót varíme 5 - 10 minút, občas ho miešame. Horúci kompót dáme do pohárikov, ktoré hneď zaviečkujeme, otočíme hore dnom a necháme vychladnúť.