Fialový koláč Milka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na cesto: 200 g masla 5 lyžíc oleja 150 g cukru 1 vanilkový cukor 6 vajec 300 g polohrubej múky 100 g potravinového škrobu 1 prášok do pečiva a citrónová šťava Na jemný krém: 1 pohár (ca. 600 g) čučoriedok 1 tabuľka (100 g) bielej čokolády Milka White 1 pohár (200 g) smotany 100 ml mlieka Na kravské fliačky: 2 tabuľky (à 100 g) bielej čokolády Milka White 150 g cukor múčky/li> 3-4 lyžice čučoriedkovej šťavy 10 g 100% tuku

POSTUP PŘÍPRAVY

Maslo, olej, cukor a vanilkový cukor vytrepeme do peny. Pridávame postupne vajce a každé predtým ako pridáme ďalšie aspoň minútu vmiešavame. Múku, škrob a prášok do pečiva zmiešame spolu s citrónovou šťavou a pridáme do cesta. Čučoriedky scedíme a šťavu uschováme. Bielu čokoládu Milka rozpustíme vo vodnom kúpeli, hladko vymiešame, pridáme plnú polievkovú lyžicu smotany a dobre zmiešame. Postupne pridáme zostávajúcu smotanu. Na záver pridáme čučoriedky a všetko rozmiešame v pyré. Pripravený vymastený plech (alebo vyložený papierom na pečenie) pokryjeme 3/4 cesta. Potom rozdelíme krém na cesto a rovnomerne rozotrieme. Nakoniec zostávajúce cesto (1/4) zmiešame s mliekom a pokryjeme s ním krém. Pečieme v predhriatej rúre asi 30 minút pri 180°C.

Tabuľku bielej čokolády Milka rozlámeme na kúsky a rozohrejeme do hladka vo vodnom kúpeli. Pridáme preosiaty múčkový cukor a trochu šťavy z borievok, aby poleva nebola príliš tekutá. Polevou potrieme vychladený korpus a necháme zatvrdnúť. Druhú tabuľku bielej čokolády Milka rozotrieme s tukom a lyžicou tvarujeme fliačky a pokrývame nimi fialovú polevu na koláči.