Pečená krkovička
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Krkovičku s kosťou,veľa cesnaku,cibule,korenia,soľ
POSTUP PŘÍPRAVY
Chcela som sa pozrieť,ako pečiete mäsko vy,ale takúto klasicu som tu nenašla.(možno som slepá:)Tak som aspoň napísala,ako pečiem ja,možno niekomu pomôžem.
|
nachystáme si cesnak..množstvo,ako máte radi |
|
S nožíkom porobíme do mäsa dierky,do kt.natlačime strúčiky cesnaku |
|
Celý kus mäsa posolíme a pokoreníme.korenie podľa chuti,najčastejšia klasika čierne,kmín,červená paprika...ja som tento krát použila aj griľovacie korenie |
|
nakrájanú cibuľu dáme na vymastený plech |
|
mäsko je nachystané...šup do rúry.Najskôr pečiem na 200°c prikryté alobalom asi 1 a 1/2hodinky,potom stiahnem teplotu na 150°c.Potom odokryjem a ešte asi 1/2hodinky dopekám |
|
Mäsko je výborne upečené,ak sa kostičky oddelujú od mäska.Nám chutí teplé so zemiačikmi,ale aj len tak na studeno s chlebíkom a sterilizovanou uhorkou. |