Kuracie stehná na masle so šampiónmi



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

potrebujeme: kuracie stehienka horné /môže byť aj kura naporcované/, 1 veľká cibuľa, 1/2 masla /pravého/, 1 plechovka šampiónov, soľ, mčk ...na zahustenie trocha solamylu

POSTUP PŘÍPRAVY

...tento receptík mám od svojej maminy,...chcem sa podeliť o tento recpetík nakoľko je to veľmi jednoduchý recept s minimom ingrediencii s lahodnou maslovou chuťou...no proste niečo úžasné aspoň u nás to má zaručený úspech...

...takže kuracie stehná si narežeme tesne vedľa kosti, aby sa nám masielko dostala všade a tak prevoňalo chutné kuriatko...osolíme, okoreníme..
..do panvice si rozpustíme maslo, pridáme 2 PL oleja aby sa nám maslo nepripálilo...
..na roztopenom masle s olejom si z oboch strán na pomalom ohni opražime kuracie stehienka, skutočne na veľmi slabom stupni...aby sa maslo nespražilo a aby vsiaklo do mäska. cca 5 až 7 min. z každej stany..keď sa mäsko zatiahne zo všetkých strán pridáme na pásiky nakrájanú cibuľku a dusíme na masle...viď foto
...keď sa cibuľka orestovala jemne na masielku podlejeme vriacou vodou cca 3 dcl aby mäsko bolo zakryté v tomto maslovou kúpeli a pod pokličkou necháme dusiť cca 30 min...
..po pol hodinke pridáme precedenú konzervu šampionov...a dusíme ešte chvíľku do mäkka...pekne vidieť ako sa kuracie mäsko oddeluje od kosti...neviem či na foto tiež
...mäkkučké mäsko môžme takto papať ale kto nemá rád také uvarenú kožku môže dať zapiecť do rúry na 200 st..cca na 15 - 20 minút do chrumkava...a výsledok je na svete....omáčku zahustíme 1 ML solamylu rozpustenu v cca 4 PL vody...dochutíme troškou soli a mčk, ak je potrebné.... každý podľa chuti
...podávame so slovenskou ryžou alebo varenými zemičikmi...brú chuť no mňamka vyšitá