Makový koláč s citrónovou polevou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
6 vajec, 4dl kryštál.cukru, 4dl hladkej múky, 2dl nemletého maku, 1 prášok do pečiva, 1dl oleja, 6 lyžíc studenej vody, šťava z jedného citróna, 200g práškového cukru
POSTUP PŘÍPRAVY
Jednoduchý koláč, nenáročný na suroviny a prípravu
 |
bielky vyšľaháme s polovicou kryštál.cukru do pevnej peny |
 |
žĺtky vymiešame s druhou polovicou kryštál.cukru do biela, pridáme vodu, olej a ešte prešľaháme |
 |
pridáme mak a polovicu múky rozmiešanú s práškom do pečiva |
 |
pridáme polovicu bielkového snehu a premiešame |
 |
vysypeme zvyšok múky, rozmiešame |
 |
opatrne vmiešame zvyšok snehu |
 |
cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme na 175 stupňoch 20-25 minút / skúška špáradlom istí úspech / |
 |
pokiaľ sa nám upečie cesto, pripravíme si polevu: šťavu z citróna vyšľaháme s práškovým cukrom do biela |
 |
polevu natrieme na horúci koláč a necháme vychladnúť |
 |
a potom už len krájame, zapíjame kávičkou alebo čajom a vychutnávame :)) |