
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
na 1 chlebový hemendex: 1 krajec chleba, 2 plátky šunky, 2 vajíčka, soľ, olej
POSTUP PŘÍPRAVY
Toto nie je vôbec originálne, zdravé, hodnotné jedlo, ale.... je to určite niečo, čo mi zjedia obe deti a ešte si pýtajú nášup :-). Vzniklo náhodou - naša slečna má veľmi rada vajíčka, hlavne praženicu a hemendex, ale nikdy nechcela jedávať chlieb alebo pečivo, čo však mame nedalo spať. A tak som raz vybrala striedku z chleba a celú kôrku som použila ako formičku. Ostatné sa riešilo akosi ad hoc :-)))
A toto je výsledok, ktorý si pýtajú aj sami...a dnes tancovali pred chladičkou a pýtali si hemendexový chlebík.
![]() |
Fotiť som začala neskôr, takže: šunku si z jednej strany opečieme na panvici a vyberieme. 1 vajíčko si rozšľaháme vidličkou v samostatnej miske, osolíme. Z celého krajca chleba vyrežeme striedku (tú buď doje taťuldo alebo odložím do mraziaku na chlebové placky). Kôrku namočíme do vajíčka ako pri chlebe vo vajci a potom šupneme na horúcu panvicu (stíšime na cca polovicu výkonu). |
![]() |
Do chlebíka vložíme plátok šunky a to neopečenou stranou k panvici. |
![]() |
Na šunku rozbijeme vajíčko....naozaj tam je len 1 jedno vajce :-)))) - ale mám také dvojžĺtkové, aj keď veľkosťou zodpovedajú takým L-XL. Osolíme - mierne a necháme na miernej teplote vajíčko "tuhnúť". |
![]() |
Keď už vajíčka sú takmer tuhé, priklopíme druhým plátkom šunky a pomocou šikovných kuchynských pomôcok otočíme na druhú stranu a už len necháme opiecť chlieb a šunku z druhej strany. Odložíme na servítok, nech nám vytiahne prebytočný olej....smrad ako v carihrade, ale spokojné mlsanie to nejak prebíja :-) |
![]() |
tak a už len umyť ruky a papať :) |