Medailonky z panenky preliate petrzlenovou omackou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

panenka (podla poctu porcii, 1 kus cca 60 g) u mna 450 g, 1 hlavka mensieho karfiolu ( na 1 davku pocitajte 2-3 ruzicky, podla velkosti), 1-2 PL oleja, 1 smotana na varenie, 1 zvazok petrzlenovej vnate, 1/2 PL solamylu,biele korenie, sol - najlepsie morska, korenie - steak 7 koreni ( od Vitany), tenky platok masla na kazdy medailonik

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento receptik som nasla v jednom casopise. Jedlo na obrazku vyzeralo uzasne, takze mi to nedalo nevyskusat. Neolutovala som:)

karfiol rozoberieme na ruzicky a dame trosinku obvarit. Nesledovala som cas, ale iba trochu zmakkol. Mozno by bolo dobre sparit ho na pare. Nesmie byt makky, rozpadavajuci sa:)
panenku pokrajame na platky. 1 kusok by mal mat cca 60 g. Maso neklepeme, len ho prstami roztlacime na hrubsiu placku
medailonky na prudko pecieme na rozohriatej panvici s 2 PL oleja , cca 2 min. z kazdej strany. Mozete robit aj v grile ( potom treba asi 10 min. opiect z kazdej strany
ked otocime na druhu stranu, tak na kazdy medailonik dame tenky platok masla. Okorenime korenim - steak 7 koreni (od Vitany)
pridame karfiol a vsetko spolu osolime morskou solou.
kym sa nam masko pecie, dame zovriet smotanu ( ja som pridala asi 50 ml az 100 ml mlieka) pridame nadrobno posekanu petrzlenovu vnat. Ked zovrie, odstavime a ponornym mixerom rozmixujeme.
Vratime na sporak a zahustime solamylom, ktory sme si rozpustili v troske vody. Stale miesame a ked zacne bublat, odstavime.Ak by bola omacka velmi husta, mozete rozriedit pridanim maleho mnozstva mlieka. Dochutime solou, bielym mletym korenim.
masko zblizka
masko polejem omackou, pridame karfiol a ako prilohu mozeme dat opekane zemiacky
mnam