◄ Zavárané slivky bez vody a cukru - vo vlastnej šťave ►

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
slivky
POSTUP PŘÍPRAVY
Dávam do pozornosti jednoduché a lacné zaváranie sliviek. U nás v rodine sa tento spôsob veľmi osvedčil, takže rada by som inšpirovala aj ostatných. Možno sa to aj Vám zapáči a nájdete využitie vo vašej domácnosti.
 |
1. Pripravíme si umyté a vykôskované slivky. Kôstky nevyhodíme, môžeme použiť na Slivkový likér z kôstok podľa receptu Slavka H.(Archaa) |
 |
2. Začneme takto pekne ukladať do pripraveného čistého pohára. Môžeme ich aj potačiť, lebo neskôr sa nám slivky zmenšia. |
 |
3. A takto pripravené naplnené poháre nás čakajú na zaviečkovanie. |
 |
4. Poháre dobre zaviečkujeme s hlavicou. |
 |
5. Uzatvorené poháre poukladáme do zaváracieho hrnca, zalejeme vodou a sterilizujeme. Teplomer necháme vybehnúť na 100 stupňov celzia a potom vypneme. Necháme v hrnci vychladnúť. |
 |
6. Vychladnuté poháre povyberáme. Zjavne sa nám slivky zmenšili, tak ako sme predpokladali.
Poukladáme do špajze a v zime sa vytešujeme. Použitie je širokospektrálne, napr. do žemlovky, fantázii sa medze nekladú. My tákéto slivky používame hlavne na slivkový osúch. Dobrú chuť! |