Fantastická Vianočná orechová torta

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO : 35 dkg orechov, 35 dkg práškového cukru, 8 vajec, šťava a kôra z jedného citróna, 2 lyžice jemných žemlových omrvín.

PLNKA: 15 dkg mletých orechov, 1 dcl mlieka, 15 dkg práškového cukru, 10 dkg masla, 1 vanilkový cukor

POSTUP PŘÍPRAVY

Túto tortu milujeme a ja ju robim kazdy rok na Vianoce. Ked ju ochutnate, urcite ju budete robit aj vy a nielen na Vianoce.

V mise vymiešame zltky s praskovym cukrom. Mali by sme miesat priblizne pol hodiny ale s rucnym slahacom je to skor. Ze je to dobre vymiesane zistite, ked sa vam budu robit " šlahúne " to su take dlhe , tenke pruzky , ktore sa vytvaraju na povrchu hmoty. :-)
Primiesame stavu z jedneho citrona a nastruhanu koru.Pridame pomlete orechy, preosiate zemlove omrviny a tuhy sneh z bielkov.Pecieme v dobre vymastenej a struhankou vysypanej tortovej forme na miernom ohni dostatocne dlho. Tato torta je vo vnutri vlhka takze ked ju skusime v strede napichnut spajdlou stale na nej nieco bude.Skratka ked je upecena je dostatocne pevna.:-)
Vychladnuty korpus v strede prerezieme a naplnime plnkou. Je dobre ju dat na nejaky cas do mrazaku, pretoze sa s nou pracuje pomerne tazko, ked nie sme dostatocne zrucne moze sa nam vrchna cast korpusu rozpadnut.Ale to vobec nevadi, pretoze vsetko co sa rozpadne jednoducho date na plnku a znovu natriete kremom, takze vysledok bude ok.

PLNKA: pomlete orechy obarime vriacim mliekom, pridame vanilkovy cukor, maslo a miesame, kym nie je plnka biela.

Naplnime tortu a nechame si trochu kremu na boky a povrch torty. Obsypeme mletymi orechami a cikcakovito polejeme cokoladovou polevou.
Tu sa samozrejme fantazii medze nekladu.Kto ma rad orechove zakusky tu si pride na svoje .
Tato torta to je cisty orech.:-)