Kotlíkový guláš z kuracieho mäsa



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kuracie prsia z dvoch kureniec, olej, cca 80g prerastenej slaninky, 2-3 veľké cibule, 1 konzerva sterilizovanej červenej fazule, 1 konzerva krájaných rajčín, 1 malé lečo, cca 700g zemiakov, 4 strúčiky cesnaku, soľ, solčanka, drvená rasca, mletá červená paprika, čili paprička (nemusí byť), majorán, petržlenová vňať, 1 PL hladkej múky

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento guláš robievam veľmi často, hlavne cez týždeň, keď sa mi nechce špiniť veľa hrncov a chcem mať čo najrýchlejšie navarené na druhý deň. Miesto fazule doň dávam aj šampiňóny, kúsok klobásky, slaninka tiež vždy nemusí byť, proste čo dom dal. Zemiaky tiež môžeme vynechať a urobiť prílohu, buď ryžu alebo cestovinu.

Pokrájanú slaninku s troškou oleja dáme smažiť, potom pridáme cibuľu, ktorú necháme zhednúť.
Pridáme kuracie mäsko nakrájané buď na kocky alebo na rezance a necháme ho zbelieť za občasného miešania.
Až teraz pridáme soľ, solčanku, papriku, rascu, čili papričku...
...zalejeme lečom a paradajkami a vodou podľa potreby.
Zemiaky pokrájame na kocky a hneď pridáme k mäsku, podlejeme vriacou vodou a dusíme do mäkka.
Keď je mäsko a zemiaky mäkké, pridáme fazuľu a zátrepku z vody a múky, necháme dobre povariť.
Už do vypnutého gulášu dáme cesnak, majoránku, vňaťku a podľa chuti dosolíme a dosolčankujeme.
Podávame s chlebíkom alebo pečivom. Dobrú chuť!
Murko, samozrejme, nesmel chýbať...