Cestoviny a la "Mexico"



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cestoviny, 250 g mäsa (zvyknem robiť z kuracích pŕs, tie sú pripravené najrýchlejšie, ale dnes som robila z bravčového), mäsitá červená paprika, zelená paprika, konzerva kukurice, konzerva červenej fazule, väčšia cibuľa, cesnak, chilli (alternatíva feferónová) pasta alebo ideálne čerstvé chilli papriky, kečup, paradajkový pretlak, soľ, čerstvo namleté farebné korenie (mix červené, zelené, čierne a biele).

POSTUP PŘÍPRAVY

Najprv si uvaríme cestoviny a potom ideme chystať omáčku...

Pripravíme si suroviny... (tu som zabudla som na cesnak a paradajkový pretlak)
Mäso som hodinku pred varením nakrájala na kocky cca 1x1 cm, posypala Solčankou (vegeta), mletým korením a pokvapkala olejom. Takto pripravené mäso dáme smažiť - na tom oleji, ktorým je pokvapkané...ak sa nám zdá málo, trošku môžeme pridať.
Kým sa mäso dusí, nakrájame si papriky na kúsky cca 1x2 cm, cibuľu na väčšie kúsky cca 1x1 cm.
Mäso sme si v procese dusenia trošku podliali vodou - pri kuracom to ide rychlo, stačia 3 minútky, bravčové som na 15 min nechala dusiť v tlakovom hrnci.
K mäsu pridáme fazuľu.
...prisypeme cibuľu
...kukuricu
Ochutíme Solčankou, čerstvo namletým farebným korením a feferónovou pastou (ideálna alternatíva - čerstvé chilli)... pomiešame, minutku podusíme...
...pridáme papriky, podusíme krátko - minútku, nech zostanú pekne chrumkavé...
...pridáme 3 väčšie strúčiky cesnaku, ktorý pretlačíme, alebo nakrájame na jemno.
Pridáme kečup - cca 1/2 dl, 300 ml rajčinový pretlak. Zahustíme jemne múkou (1 PL polohrubej múky rozmiešame v 1 dl studenej vody - ja som vypláchla pohárik od domáceho kečupu, takže bolo 1/4 dl kečup a 3/4 dl voda), necháme prevrieť a je hotovo.