Višňový mrežovník



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 50 dkg polohrubej múky, 20 dkg prášk. cukru, 25 dkg palmarín, 2 vajíčka, 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, štipka soli..... PLNKA: kompót višňový 7 dcl pohár, ríbezľový/višňový džem-250-300g, 5 PL vody alebo šťavy z kompótu, 3 PL solamylu... vlašské orechy

POSTUP PŘÍPRAVY

Koláčik piekla moja mamina - preto postup nie je pofotený - ale je vynikajúci, tak som sa rozhodla podeliť sa o receptík. Nie je to nič náročné, takže, ak Vás zaujme, postupujte takto:

Suroviny na cesto poriadne vymiesime a dáme oddýchnuť na pol hodinku do chladu-ja zvyknem šupnúť do mrazáku...

Medzitým si pripravíme plnku: vo vode alebo šťave z kompótu si rozmiešame solamyl, pridáme džem a vykôstkované višne, premiešame a povaríme chvíľku - 1-2minútky... necháme vychladnúť... ak by ste chceli viac plnky, tak zvýšime kompót, solamyl a vodu na dvojnásobok, ale myslím, že to stačí i takto...

Z cesta si oddelíme 2/3, vyvaľkáme ho a dáme na vymastený a múkou vysypaný plech... potrieme plnkou, ktorú posypeme nadrobno nasekanými orechami-množstvo je na Vás... zo zvyšku cesta urobíme mriežku a dáme piecť na 180 stupňov asi 30-40 minút, ale treba si to sledovať...

Cestíčko je podobné koláčiku pité s jablkami, ktorý snáď ľúbi každý a táto obmena plnky je naozaj výborná, svieža, preto ak skúsite, verím, že si pochutíte :-))